Jaki jest sekret pysznej karkówki? To po prostu dobrze dobrane przyprawy, takie jak przyprawa do karkówki Galeo oraz czas na marynowanie mięsa.
Karkówka to jeden z chętniej wybieranych rodzajów mięsa. Trudno się dziwić – jest soczysta i pełna smaku. Wystarczy dobrze ją doprawić, a potem usmażyć, upiec lub udusić. Jest też niewątpliwym przebojem spotkań przy grillu.
Jakie przyprawy najlepiej pasują do karkówki? Oczywiście czosnek! Charakteru nadadzą jej również słodka i ostra papryka, kolendra, gorczyca i pieprz. Rozmaryn i majeranek wzbogacą ją o ziołowy aromat, a owoc jałowca i goździki nasuną skojarzenia z kuchnią staropolską. Cały ten zestaw znajdziemy w przyprawie do karkówki Galeo, dodatkowo zawierającej odpowiednio dobraną ilość soli i szczyptę cukru dla przełamania smaku. Mięso będzie najsmaczniejsze, jeśli przed przygotowaniem zamarynujemy je na co najmniej dwie godziny w samej przyprawie lub przyprawie wymieszanej z olejem.
Przyprawę do karkówki Galeo znajdziemy w tradycyjnych sklepach spożywczych i sieciach lokalnych na terenie całego kraju, a także w sieciach Kaufland, Carrefour i E.Leclerc w opakowaniu 16 g w cenie ok. 1,29 zł. Przyprawa wystarcza na ok. 1,5 kg mięsa.
Link do strony artykułu: https://wm.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/karkowka-dla-smakosza